FRÅGOR OCH SVAR OM VENTILATIONSAGGREGATET

Q AIR V200

Här får du svar på dina frågor, tips och råd om vad du ska tänka på vid köp av en ventilation. Har du fler frågor? Välkommen och ställ dem direkt till oss på Canvac via mejl till info@canvac.se.

HUR KAN JAG ANVÄNDA VENTILATIONSAGGREGATET V200?

Du skapar en bättre inomhusmiljö genom ventilation och luftcirkulation och den är mycket energisnål. Den kan placeras i hela huset, källaren, tvättstugan, garaget, i arkivet , på kontor, hotell, restaurang och i offentlig miljö. m.m.

HUR STOR YTA KLARAR V200?

83 m² klarat ett ventilationsaggregat då den ger 29,2 l/sek. För ett större hus behövs minst två aggregat för att åstadkomma en ventilation enligt Boverkets norm. Canvac  Q AIr V200 är ett utmärkt komplement till befintlig ventilation.

HUR TJOCKA VÄGGAR KAN MAN MONTERA AGGREGATET V200 I?

De medföljande ventilationsrören räcker för väggtjocklekar mellan 50-300 mm. För tjockare väggar finns förlängningsrör och skarvmuffar som tillbehör.

KAN JAG INSTALLERA V200 SJÄLV?

Ja! Installationen av V200 tar i regel endast några timmar. De medföljande ventilationsrören räcker för väggtjocklekar mellan 50~300mm. För tjockare väggar finns förlängningsrör som tillbehör. V200 levereras med stickpropp för enkel el-anslutning. Den händige kan utan problem installera aggregatet själv.

KAN V200 TA BORT RADON?

Nej, den kan inte ta bort befintligt radon men den kan öka luftomsättningen vilket gör att radonhalten minskar.Upp till halvering av radonhalten från blåbetong har uppmätts i ett provhus.
Ventilationsaggregatet V200 kan även verka positvit för radonhalten i hus med markradon.Tack vare balanserad ventilation( Aggregatet tillför lika mycket luft som den tar) för den ut radongas och ersätter med frisk luft utan att skapa ett undertryck som drar in mer radongas från marken.

KAN V200 TA BORT MÖGEL ?

Nej men den förhindrar att inte ännu mer mögelsporer bildas genom att hålla igång luftcirkulationen.

HUR MYCKET NY VENTILATIONSLUFT BEHÖVS?

De värden som forskningen kommit fram till är att 0,35 liter ny uteluft per sekund och m² yta ska tillföras för att luftmiljön inomhus ska räknas som bra (gäller bostäder). Detta är även Boverkets norm. För arbetslokaler ska ytterligare 7 liter ny uteluft per sekund och person tillföras enligt Arbetsmiljöverket.

KRÄVS DET NÅGOT UNDERHÅLL/SERVICE  PÅ VENTILATIONSAGGREGATET ?

Vid behov torka av och dammsug rent.

HUR OFTA BEHÖVER JAG BYTA UT FILTRET?

Man rengör filtret vid behov, dammsug filtret eller skölj det  i ljummet vatten. Filtret bör bytas ut efter att man sköljt filtret 5-6 gånger. Filtret måste klippas till i storleken 346*115 mm.

KAN JAG SOM PRIVATPERSON KÖPA VENTILATIONSAGGREGATET DIREKT HOS CANVAC?

Nej, våra produkter köps hos våra återförsäljare som ni kan hitta här på vår. Men vi hjälper gärna dig som privatperson med bl.a. frågor om produkter, vart du hittar din närmsta återförsäljare, installationstips, mm. Kontakta oss på telefon 0501-39 90 90 eller e-post info@canvac.se

 

 

 

 

 

Närmaste återförsäljare

 

Q AIR är vårt koncept för luftavfuktare, AC/Kyla, mögeltest, luftfuktare och ventilationsaggregat.

Läs mer om Q AIR pil för länk

 

Elon Group AB 
BÄCKLUNDAVÄGEN 1
BOX 220 94
702 03 ÖREBRO

eftermarknad@elongroup.se

Tel.  010-220 43 20

© copyright ELON Group AB 2017