Luftfuktare motverkar torr inomhusluft

Canvac luftfuktare ger dig bättre inomhusmiljö. Vi tillbringar den mesta tiden inomhus och därför är inomhusluften viktig för vår hälsa. Det är viktigt att den inte blir för torr.

En för torr inomhusluft kan orsaka torr hud, torra slemhinnor med ökad förkylningsrisk och kan även förvärra astma. Andra symtom som kan uppstå på grund av för torr luft är trötthet och huvudvärk.

En relativ luftfuktighet på mellan 40% och 60% ger en bra inomhusluft som alla mår bra i, inte bara människorna utan även eventuella husdjur och växter. Vår luftfuktare håller inomhusluften på rätt fuktighetsnivå och ger därmed en hälsosammare inomhusmiljö. Torr luft kan orsaka annat än hälsoproblem. Det kan uppstå sprickor i trämöbler och parkettgolv,  musikinstrument blir lättare ostämda. Den torra luften kan också ge problem med papper i skrivare och kopiatorer.  Det är framför allt under vinterhalvåret luftfuktare behövs då torr luft uppstår i uppvärmda rum, när det är stor temperaturskillnad mellan inomhus- och utomhusluften.

Se våra modeller i menyn till vänster...

Elon Group AB 
BÄCKLUNDAVÄGEN 1
BOX 220 94
702 03 ÖREBRO

eftermarknad@elongroup.se

Tel.  010-220 43 20

© copyright ELON Group AB 2017